Τμήμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας

ΜΟΝΑΔΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ
Η οστεοπόρωση είναι μία πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από την προοδευτική ελάττωση της οστικής μάζας και αλλοίωσης της ποιότητας του οστού, με αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται πιο εύθραυστα, με κίνδυνο την πρόκληση καταγμάτων.
Αυτά μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, κυρίως όμως:

 • Στο ισχίο,
 • Στη σπονδυλική στήλη,
 • Στους καρπούς.

Η καλύτερη αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης είναι η έγκαιρη διάγνωση, δηλαδή πριν αυτή φθάσει να προκαλέσει κατάγματα.

Επειδή δεν υπάρχουν προειδοποιητικά συμπτώματα, ωσότου συμβεί κάποιο κάταγμα, πρέπει αρχικά να αναζητηθούν ορισμένοι προδιαθεσιακοί παράγοντες, δηλαδή παράγοντες που θέτουν τη γυναίκα σε υψηλό κίνδυνο για εμφάνιση κατάγματος.

Τα πρώτα συμπτώματα της οστεοπόρωσης εμφανίζονται τη χρονική περίοδο μετά την εμμηνόπαυση, οπότε και πρέπει να γίνονται οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Η Οστεοπόρωση είναι ένα συχνό νόσημα με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις και για το λόγο αυτό έχει χαρακτηρισθεί σας μείζον πρόβλημα από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Η Διάγνωση και Αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης πραγματοποιείται με μεγάλη ακρίβεια στη Μονάδα Οστεοπόρωσης του Aπολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου και περιλαμβάνει:

 1. Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας.
 2. Κλινική εξέταση και αξιολόγηση της ελάττωσης της οστικής μάζας και της ποιότητας του οστού.
 3. Σύνολο αναγκαίων βιοχημικών εξετάσεων με τις οποίες γίνεται η διαφορική διάγνωση και προβλέπεται ο ρυθμός της οστικής απώλειας προκειμένου έγκαιρα:
  • Να αρχίσει η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή
  • Να ελέγχεται η αποτελεσματικότητα κάθε θεραπείας με συχνή μέτρηση αυτών κάθε 3-6 μήνες.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η Μονάδα Οστεοπόρωσης για την πραγματοποίηση της μέτρησης της οστικής πυκνότητας διαθέτει το ειδικό μηχάνημα DISCOVERY QDR SERIES του κορυφαίου οίκου HOLOGIC (USA).
Το μηχάνημα αυτό εξασφαλίζει:

 • Ταχεία μέτρηση (μία περιοχή σε 30’’),
 • Υψηλή ακρίβεια και εξαιρετική διακριτική ικανότητα,
 • Εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Αναζήτηση Ιατρών

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Η καθημερινή επαφή πολλών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, η μεταξύ τους ανταλλαγή ιδεών καθιστούν την παρεχόμενη ιατρική φροντίδα μοναδική.