Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενηλίκων του Απολλώνειου Νοσοκομείου δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίζει τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς που χρήζουν εντατική παρακολούθηση και παρεμβάσεις σε περιβάλλον με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Διαθέτει 6 Κρεβάτια Εντατικής, 3 Κρεβάτια Αυξημένης Φροντίδας, 4 Κρεβάτια Καρδιολογικής Εντατικής, 1 Κρεβάτι Απομόνωσης και 3 κρεβάτια Τηλεμετρίας. Η 24ωρη παρακολούθηση τους γίνεται με συνεχή καταγραφή (monitoring), τόσο παρά την κλίνη του ασθενούς όσο και σε κεντρικό σταθμό καταγραφής των ζωτικών λειτουργιών τους.

Οι εξειδικευμένοι ιατροί και οι Νοσηλευτές/Νοσηλεύτριες της ΜΕΘ σε συνεργασία με τους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων προσφέρουν υψηλής ποιότητας ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Η ΜΕΘ είναι πολυδύναμη και έχει τη δυνατότητα κάλυψης ευρέος φάσματος ασθενών, συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών (καρδιο- αγγειο- θωρακο- νευρο- , ορθοπεδικών, γυναικολογικών/μαιευτικών, επεμβατικής καρδιολογίας, γενικής χειρουργικής κ.τ.λ.) και παθολογικών (καρδιολογικών, πνευμονολογικών, νεφρολογικών, κ.τ.λ.).

Η μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών πραγματοποιείται τόσο στη Μ.Ε.Θ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) όσο και στη Μ.Α.Φ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού, πάντα με 24ωρη παρακολούθηση, 24ωρο monitoring και 24ωρη ιατρική κάλυψη

Η ΜΕΘ είναι στελεχωμένη με ειδικά εκπαιδευμένους Ιατρούς στην αντιμετώπιση και νοσηλεία του βαρέως πάσχοντος ασθενούς. Στη ΜΕΘ εφαρμόζονται όλα τα νέα πρωτόκολλα αντιμετώπισης βαρέως πασχόντων ασθενών που ισχύουν διεθνώς, όπως αυτά αναπτύσσονται και δημοσιεύονται σε παγκόσμια συνέδρια και στη Διεθνή Βιβλιογραφία.

Η ΜΕΘ είναι εξοπλισμένη με τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως συσκευές αιμοδιήθησης και πλασμαφαίρεσης, αναλυτές αερίων αίματος, αναπνευστήρες, ενδοαορτική αντλία, βηματοδότες, απινιδωτές, τηλεμετρία, βρογχοσκόπια κ.τ.λ.

Το Τμήμα υποστηρίζεται σε 24ωρη βάση από το Μικροβιολογικό, Βιοχημικό και Αιματολογικό Εργαστήριο, το Ακτινολογικό Τμήμα και το Τμήμα Μαγνητικού και Αξονικού Τομογράφου, το τμήμα καρδιακού καθετηριασμού και πολλούς εξειδικευμένους συνεργάτες ιατρούς.

Αναζήτηση Ιατρών

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Η καθημερινή επαφή πολλών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, η μεταξύ τους ανταλλαγή ιδεών καθιστούν την παρεχόμενη ιατρική φροντίδα μοναδική.