Καρδιοθωρακοχειρουργικό Τμήμα

Μετά από την επιτυχή λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, το Απολλώνειο ξεκίνησε και τη λειτουργία Καρδιοχειρουργικού Τμήματος.
Το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα και στελεχωμένο με έμπειρο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την αντιμετώπιση ασθενειών που θα υποβληθούν σε εγχείρηση καρδιάς.

Με την λειτουργία αυτού του τμήματος στο Απολλώνειο Νοσοκομείο δημιουργείται η προϋπόθεση της πρόσβασης σε ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για ασθενείς με σοβαρές καρδιολογικές παθήσεις που χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση.

Οι εγχειρήσεις καρδιάς εκτελούνται από έμπειρο καρδιοχειρουργό και την ομάδα του, η οποία απαρτίζεται από συνεργάτες καρδιοθωρακοχειρουργούς, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους, τον χειριστή εξωσωματικής κυκλοφορίας και το εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο εν λόγω τμήμα εκτελούνται όλο το φάσμα των εγχειρήσεων καρδιάς όπως Αορτοστεφανιαία Παράκαμψη (Bypass), Αντικαταστάσεις Βαλβίδων, Πλαστικές Βαλβίδων, Συγγενείς Καρδιοπάθειες (ASD), Ανευρύσματα Αορτής όλων των τύπων, επανεγχειρήσεις καρδιάς (Redo), αφαίρεση καρδιακών όγκων, χειρουργική αρρυθμιών κ.τ.λ. Επίσης γίνονται καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις βαλβίδων (παραδείγματος χάριν αορτικής βαλβίδας) με μικρή τομή.

Εκτός από εγχειρήσεις καρδιάς διενεργούνται και όλο το φάσμα των εγχειρήσεων θώρακος, όπως λοβεκτομές, πνευμονεκτομές, εγχειρήσεις οισοφάγου και θωρακοσκοπικά βιοψίες πνεύμονα.

Η φροντίδα που παρέχεται είναι εξειδικευμένη ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε ασθενή.

Το τμήμα έχει στενή συνεργασία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την Καρδιοχειρουργική και Καρδιολογική Μονάδα οι οποίες είναι άρτια στελεχωμένες από ειδικούς εντατικολόγους.

Το Απολλώνειο Νοσοκομείο βρίσκεται σε ετοιμότητα επι 24ώρου βάσεως με την δυνατότητα γρήγορης διάγνωσης και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης κάθε τύπου καρδιοχειρουργικών και καρδιολογικών παθήσεων.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και το Καρδιο-Θωρακοχειρουργικό Τμήμα εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες διεθνείς μεθόδους για αντιμετώπιση των πιο πάνω παθήσεων.

Αναζήτηση Ιατρών

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Η καθημερινή επαφή πολλών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, η μεταξύ τους ανταλλαγή ιδεών καθιστούν την παρεχόμενη ιατρική φροντίδα μοναδική.