Νοσηλεία

Την ημέρα της επέμβασης θα πρέπει να παρουσιαστείτε στο Νοσοκομείο τουλάχιστον μία ώρα ή και νωρίτερα αν είναι δυνατόν, στο Τμήμα Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών.

Τυπικές Διαδικασίες πριν την εισαγωγή

Στο τμήμα Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ένα έντυπο με τα στοιχεία σας. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ταυτότητα σας, καθώς και οποιαδήποτε έντυπα προβλέπονται από την ασφαλιστική σας εταιρεία ή ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής για σκοπούς κάλυψης της νοσηλείας σας. Επίσης οι λειτουργοί του τμήματος θα σας ενημερώσουν για το σύστημα προκαταβολής που έχει το νοσοκομείο. Στη συνέχεια θα σας παραχωρηθεί το δωμάτιο νοσηλείας σας.

Προεγχειρητικός Έλεγχος

Ακολούθως θα μεταφερθείτε στο θάλαμο νοσηλείας όπου οι νοσηλευτές/ριες του θαλάμου θα πάρουν από εσάς το νοσηλευτικό ιστορικό. Ίσως πρέπει να είσαστε έτοιμοι και υπομονετικοί να απαντήσετε ίσως πολλές φορές στις ίδιες ερωτήσεις. Παρά την προσπάθειά μας να τηρούμε σχολαστικά το πρόγραμμα του χειρουργείου, κάποιες φορές ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση. Σε αυτή την περίπτωση ο Ιατρός σας, θα δώσει τις ανάλογες οδηγίες στην προϊστάμενη του τμήματος που νοσηλεύεστε.

Προετοιμασία για το Χειρουργείο

Πριν από το χειρουργείο θα σας ζητηθεί να φορέσετε μία απλή ρόμπα. Αν έχετε οδοντοστοιχίες, φοράτε φακούς επαφής και κοσμήματα θα πρέπει να τα αφαιρέσετε. Επίσης, για τις κυρίες που έχουν βαμμένα νύχια, θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και να τα καθαρίσουν πριν από το χειρουργείο. Στο χειρουργείο θα οδηγηθείτε είτε με το κρεβάτι σας είτε με τροχοκάθισμα. Η νοσηλεύτρια θα σας οδηγήσει στο χώρο του χειρουργείου.

Διατροφή

Η σωστή και υγιεινή διατροφή αποτελεί ένα βασικό μέρος της θεραπείας του ασθενή και είναι απαραίτητη για την ταχεία ανάρρωση του μετά από μια εγχείρηση ή κάποια ασθένεια. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την υγιεινή διατροφή και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς λαμβάνουν μια θρεπτικά ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Απολλώνειο Νοσοκομείο.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Όλες οι πληροφορίες που καταγράφονται στον Ιατρικό φάκελο του ασθενούς και περιλαμβάνουν το ιστορικό της υγείας του, την παρούσα κατάσταση και την πορεία της υγείας του χαρακτηρίζονται ως Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα και θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως άκρως απόρρητες και εμπιστευτικές πληροφορίες από όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο μας είναι πλήρες εναρμονισμένο με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Προσωπικών Δεδομένων και μπορείτε για οποιοδήποτε πρόβλημα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων να απευθυνθείτε στον Data Protection  Officers και στο email dpo@apollonion.com.cy

Πρόγραμμα διανομής γευμάτων

Πρωινό: 07:30-8:30
Γεύμα: 12:00-13:00
Δείπνο: 18:00-19:00

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις
7:00 π.μ – 7:00 μ.μ, μέλος του προσωπικού προσφέρει διάφορα ροφήματα σε ασθενείς.

Μπάνιο
Όλα τα δωμάτια έχουν δικό τους μπάνιο. Στα δίκλινα δωμάτια, το μπάνιο είναι κοινό για τους ασθενείς του δωματίου. Οι τουαλέτες στα δωμάτια των ασθενών χρησιμοποιούνται μόνο από τους ασθενείς και όχι από τους επισκέπτες.
Φωτισμός
Κάθε δωμάτιο έχει σύστημα ελέγχου του φωτισμού.
Internet
Όλα τα δωμάτια έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο Internet χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Κουδούνι
Το κουδούνι για την κλήση του Νοσηλευτή είναι προσαρμοσμένο στην κονσόλα του κρεβατιού σας και πάντα δίπλα σας για χρήση.
Τηλεόραση
Τηλεόραση υπάρχει σε όλα τα δωμάτια. Παρακαλούμε η ένταση της τηλεόρασης να μην ενοχλεί το διπλανό σας.
Τηλέφωνο
Τηλέφωνο με απευθείας γραμμή.
Κλιματισμός
Κεντρικό σύστημα κλιματισμού.
Νοσοκομειακά κρεβάτια
Θυμηθείτε ότι τα νοσοκομειακά κρεβάτια είναι στενότερα και υψηλότερα από τα κρεβάτια του σπιτιού σας, γι’ αυτό προσέξτε όταν γυρνάτε, όταν σηκώνεστε ή όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι.
Έπιπλα σε ρόδες
Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα έπιπλα στο δωμάτιό σας είναι πάνω σε ρόδες, γι’αυτό μη στηρίζεστε σε αυτά.
Κάγκελα προστασίας
Μην μετακινείτε τα κάγκελα του κρεβατιού ή άλλα μέσα περιορισμού, χωρίς να επικοινωνήσετε με το νοσηλευτή σας. Έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για την ασφάλεια σας και δεν πρέπει να τα αφαιρείτε, διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.
Κουδούνι κλήσης νοσηλευτών
Χρησιμοποιείστε το κουδούνι κλήσης νοσηλευτών κάθε φορά που χρειάζεστε βοήθεια.
Κλήση Βοήθειας
Εάν ασθενής που νοσηλεύεται δίπλα σας ζητήσει βοήθεια, καλέστε το προσωπικό με το κουδούνι σας.
Υποδήματα
Φοράτε παπούτσια ή παντόφλες που δεν γλιστράνε όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι.
Μετακίνηση
Δεν επιτρέπεται να απομακρύνεστε από το Τμήμα που νοσηλεύεστε παρά μόνο για λόγους που αφορούν τη νοσηλεία σας. Πάντα να ενημερώνετε το γραφείο Νοσηλευτών.
Χρήση ηλεκτρονικών κουβερτών
Δεν επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικών κουβερτών.
Εξοπλισμός & Μηχανήματα
Αναφέρετε αμέσως οποιαδήποτε δυσλειτουργία εξοπλισμού ή μηχανήματος.
Έξοδοι Κινδύνου
Οι έξοδοι κινδύνου έχουν σημανθεί ευκρινώς. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ακολουθήστε τις οδηγίες του προσωπικού και παραμείνετε ψύχραιμοι. Κάθε νοσηλευτικό τμήμα διαθέτει συστήματα πυρασφάλειας & πυροπροστασίας.
Χρήση Ασανσέρ σε περιπτώσεις Κίνδυνου
Μην χρησιμοποιείτε τα ασανσέρ σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού.