Ανάπλαση Προσώπου

Το πιο εκτεθειμένο μέρος του σώματος μας είναι βέβαια το πρόσωπο. Όντας ακάλυπτο υφίσταται καθημερινά την επίδραση του ήλιου, του αέρα, και πολλών άλλων ερεθιστικών παραγόντων. Αν σε αυτό προστεθεί και η έλλειψη φροντίδας τότε καταλαβαίνουμε γιατί εύκολα το δέρμα του προσώπου παθαίνει φθορά, και πολλές φορές ο ρυθμός γήρανσης του είναι πολύ πιο γρήγορος από άλλα σημεία του σώματος.

Και βέβαια όταν φτάσει να υποστεί σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές αυτές, και κυρίως την χαλάρωση τότε θα πρέπει κανείς να καταφύγει σε χειρουργικές επεμβάσεις, όπως το face lifting, η βλεφαροπλαστική, για να ανανεώσει το πρόσωπο.

Ανάπλαση Προσώπου

Όμως πριν από το face lifting ή ακόμη και για αυτούς που δεν επιθυμούν το κάνουν υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές τεχνικές που μπορούν να ανανεώσουν το πρόσωπο, να το διατηρήσουν σφριγηλό και φρέσκο. Αυτές είναι οι λεγόμενες μη επεμβατικές τεχνικές, που αφορούν ενέσιμες θεραπείες, χημικό peeling, laser κλπ.

Θα σταθούμε όμως εδώ στις ενέσιμες θεραπείες που παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα, για αυτό και σύμφωνα με τα ετήσια παγκόσμια στατιστικά δεδομένου του ISAPS, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν σταθερά σημαντική αύξηση του αριθμού τους, στις δραστηριότητες των πλαστικών χειρουργών.

  1. Είναι ανώδυνες ή με πολύ λίγο πόνο
  2. Γίνονται σε συνθήκες ιατρείου
  3. Είναι επαναλήψημες
  4. Δεν απαιτούν απουσία από την εργασία ή κοινωνικές εκδηλώσεις
  5. Δεν έχουν σημαντικές επιπλοκές
  6. Έχουν λογικό κόστος
  7. Είναι ασφαλείς

Οι πιο συχνές από αυτές είναι:

Για όλα αυτά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας και πάρετε μια πλήρη ενημέρωση όσον αφορά τις θεραπείες αυτές.

ο Νίκος Μαντάς

Γράφει ο Νίκος Μαντάς

Πλαστικός Χειρουργός
Απολλώνειο Νοσοκομείο, Λευκωσία
Τηλ: 22469000