1 Χρόνος επιτυχημένης λειτουργίας για τo «Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery»

...του Απολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου

Ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας συμπλήρωσε το υπερσύγχρονο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο «Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery» του Απολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου που ιδρύθηκε για την αντιμετώπιση παιδοκαρδιοχειρουργικών περιστατικών και περιστατικών ενηλίκων με συγγενείς καρδιοπάθειες. Το Κέντρο ιδρύθηκε για την κάλυψη όλου του φάσματος της καρδιοχειρουργικής παίδων και ενηλίκων με επίκτητες και συγγενείς καρδιοπάθειες.

1 χρόνος επιτυχημένης λειτουργίας για τo «Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery»

Για τον εορτασμό της συμπλήρωσης του ενός έτους λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στις 15 Ιουλίου παρουσία του Επίτροπου Εποπτείας του ΓΕΣΥ κ. Χριστόδουλου Καϊσή, του Πρόεδρου της Επιτροπής Υγείας της Βουλής κ. Ευθύμιου Δίπλαρου, του Προεδρου του ΟΣΑΚ κ. Μάριου Κουλούμα και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων από τον ιατρικό κλάδο.

Το Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery του Απολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου χάρη στο άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό και τον υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ακόμα και σε περιστατικά που έως πρόσφατα απευθύνονταν σε μονάδες του εξωτερικού και έχει πετύχει σε ένα μόλις χρόνο:

  • Τη διεξαγωγή 215 εγχειρήσεων καρδιοχειρουργικής. Ανάμεσα σε αυτές πέραν των 50 περίπλοκων επεμβάσεων σε παιδιά και ενήλικες ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες Μεταξύ αυτών και δύο παιδιά από τη Ρουμανία. Όλοι αυτοί οι ασθενείς θα εγχειρίζονταν στο εξωτερικό.
  • Την πραγματοποίηση ελάχιστα επεμβατικών καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες είναι λιγότερο επώδυνες και προσφέρουν ταχύτερη ανάρρωση
  • Τη σημαντική μείωση της σειράς αναμονής για τους ασθενείς

Σημειώνεται ότι, μετά από συμφωνία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), όλες οι παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις καθώς και όλες οι επεμβάσεις στους ενήλικες που πραγματοποιούνται στο «Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery» καλύπτονται από το ΓεΣΥ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας του «Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery» στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετικά αποτελέσματα οι πρώτες εγχειρήσεις πολύπλοκων συγγενών καρδιοπαθειών, πρώτες εγχειρήσεις πνευμονικών βαλβίδων, πρώτες επιδιορθώσεις μιτροειδούς βαλβίδας με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο (χωρίς άνοιγμα του στέρνου, μέσω μιας μικρής τομής μεταξύ των πλευρών), χειρουργική στεφανιαίας παράκαμψης χωρίς τη χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας (off pump bypass), τεχνική εξοικονόμηση αίματος. Τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα με μεγάλα κέντρα του εξωτερικού.

Σχετικά με το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, το πρώτο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο και μέλος του Ομίλου HHG, ιδρύθηκε το 1991 και έχει πλέον καθιερωθεί στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Με υπερσύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, το Απολλώνειο Νοσοκομείο είναι το μοναδικό νοσοκομείο στη Κύπρο που διαθέτει 120 και πλέον ιατρούς όλων των ειδικοτήτων με υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας. Επιπλέον, η άριστη νοσηλευτική φροντίδα, το εκπαιδευμένο προσωπικό μας και ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός καθιστούν το Απολλώνειο πρωτοπόρο στο χώρο της Υγείας.