Νέα εποχή στη χειρουργική με το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα Da Vinci® Xi

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, κορυφαίο θεραπευτήριο στην Κύπρο, προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση του πρωτοποριακού συστήματος Da Vinci® Xi, που αποτελεί το πιο εξελιγμένο τεχνολογικό επίτευγμα στη ρομποτική χειρουργική παγκοσμίως.

Με όραμα την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών και με σεβασμό στον ασθενή το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο με την απόκτηση του Da Vinci Xi υλοποιεί μια σημαντική επένδυση ενισχύοντας τον ήδη υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του και στηρίζοντας το έργο της έμπειρης και εξειδικευμένης ομάδας ρομποτικών χειρουργών που διαθέτει.

Νέα εποχή στη χειρουργική με το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα Da Vinci® Xi

Για τον ασθενή, ρομποτική χειρουργική με το Da Vinci® Xi σημαίνει αναίμακτες επεμβάσεις, αποφυγή μεγάλων τομών, μείωση χρόνου νοσηλείας, ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα.

Για τον πιστοποιημένο ρομποτικό χειρουργό, το Da Vinci® Xi επιτρέπει την εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων με υψηλή ακρίβεια με σημαντικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας ακόμα και σε δύσκολες επεμβάσεις.

Το Da Vinci® Xi ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής που αξιοποιείται σε πολλές ειδικότητες της χειρουργικής, όπως είναι Ουρολογία, Γυναικολογία, Θωρακοχειρουργική, Καρδιοχειρουργική και Γενική Χειρουργική, καθώς:

  • Παρέχει υψηλό βαθμό χειρουργικής ακρίβειας με 3D υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση των εσωτερικών οργάνων,
  • Πραγματοποιεί όλες τις κινήσεις που πραγματοποιεί το ανθρώπινο χέρι με περιστροφή 360ο για μεγαλύτερη άνεση ακόμα και στους πιο δύσκολους χειρουργικούς χειρισμούς στις πλέον δυσπρόσιτες και απαιτητικές περιστάσεις (π.χ. σε εξαιρετικά παχύσαρκους και βαθείς ή σε πολύ λεπτούς και μικροκαμωμένους ασθενείς),
  • Προσφέρει τη δυνατότητα ψηφιακού προσχεδιασμού του χειρουργείου με τη χρήση εικόνων των οργάνων από προηγούμενες εξετάσεις αξονικής ή μαγνητικής τομογραφίας με δυνατότητα ανάκλησης των εικόνων στην οθόνη του κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης (Intraoperetional Navigation).

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστο Πουρή, Πρόεδρο του Δ.Σ, «Το Da Vinci® Xi είναι η απόλυτη τεχνολογική καινοτομία στον τομέα της χειρουργικής καθότι συνδυάζει αρμονικά την ανθρώπινη ικανότητα του χειρουργού με την τεχνολογική τελειότητα ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος. Πλέον με το Da Vinci® Xi οι επεμβάσεις στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο θα πραγματοποιούνται με ακρίβεια χιλιοστού προσφέροντας τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα για τον ασθενή. «Και δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας που αναβαθμίζουν συνολικά την ιατρική περίθαλψη στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι το Da Vinci Surgical System, είναι το πρώτο σύστημα που εγκρίθηκε από τον αμερικανικό FDA (Food and Drug Administration) και είναι προϊόν της Intuitive Surgical.

Σχετικά με το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, το πρώτο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο και μέλος του Ομίλου HHG, ιδρύθηκε το 1991 και έχει πλέον καθιερωθεί στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Με υπερσύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, το Απολλώνειο Νοσοκομείο είναι το μοναδικό νοσοκομείο στη Κύπρο που διαθέτει 120 και πλέον ιατρούς όλων των ειδικοτήτων με υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας. Επιπλέον, η άριστη νοσηλευτική φροντίδα, το εκπαιδευμένο προσωπικό μας και ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός καθιστούν το Απολλώνειο πρωτοπόρο στο χώρο της Υγείας.